Home > Lessen > MINDFULNESS

Mindfulness

Deze officiele mindfulnesstraining wordt ook wel de 'achtweekse' of 'MBSR' (Mindfulness Based Stress Reduction) genoemd. Het is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.

Tijdens de 8-weekse training is er iedere week een bijeenkomst van ruim 2,5 uur, waarin de trainer met de groep een aantal oefeningen doorneemt en na afloop bespreekt. Een aantal van deze oefeningen krijg je vervolgens mee om thuis verder te oefenen. Mindfulness is een echte training: je leert door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling. Je ontvangt een werkmap en audio voor verdere toelichting over de thema's en de oefeningen.

De training geeft uitleg van de thema's en werkzame principes van mindfulness bij bv. stress, emotionele last of piekeren.
In de training leer je een nieuwe, bijzondere manier van omgaan met oude partronen die je soms in de weg zitten. Om dit goed te kunnen begeleiden is de trainer professioneel opgeleid.

Dit programma is geschikt voor iedereen. Wel vraagt het inzet om gedurende 8 weken dagelijks de tijd te nemen voor jezelf om de oefeningen thuis te doen. Vanaf drie weken voor de training zal er na aanmelding een voorgesprekje plaatsvinden.Ook is het mogelijk om de individuele 8-weekse MBSR te volgen. De bijeenkomsten zijn dan 1,5 uur per keer.

Tevens is het mogelijk om de 8-weekse MBCT te volgen; hierbij ligt vooral de nadruk op depressie en met name om terugval te voorkomen. Individueel of bij genoeg aanmeldingen in een groepsbijeenkomst.

Het tarief voor de individuele trainingen is euro 595,-. Data in overleg.De training wordt gegeven door Karin Vermeulen. Zij is erkend mindfulnesstrainer MBSR/MBCT categorie 1 en aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN. Deze vereniging stelt hoge eisen aan opleiding en nascholing.
  • Geschoolde yogadocent
  • Toegankelijk en laagdrempelig
Meld je nu aan!

Tarieven

8-weekse MBSR incl. stiltedag, audio, handboek € 425,00

Yoga op het strand
Lees meer

MINDFULNESSLees meer